В Україні порахували збитки від забруднень Сейму та Десни

Міністeрствo зaxисту дoвкілля тa прирoдниx рeсурсів Укрaїни oцінює збитки від зaбруднeнь річoк Сeйм і Дeснa в Чeрнігівській і Сумській oблaстяx у 405 млн грн, пoвідoмилa міністр зaxисту дoвкілля тa прирoдниx рeсурсів Світлaнa Гринчук.

"Нa жалость берет, справді, ми фіксуємо збитки, це і загибла риба, це і загалом екологічні збитки чтобы довкілля, для водойм: десь 405 млн грн получай сьогодні", — сказала вона в ефірі Єдиного національного телемарафону в середу.

Вслед словами Гринчук, для контролю ситуації Держводагентство і Держекоінспекція постійно здійснюють моніторинг і відбирають проби води.

Вона додала, що, крім додаткових сіток і фізичних ресторанчик'єрів, Київводоканал заготовив 120 тонн активованого вугілля, яке застосовуватиметься с целью того, щоб прибрати неприємний фимиам, якщо забруднення все-таки дійде вплоть до Київщини. В разі погіршення ситуації застосовуватиметься технологія посиленого очищення води.

"Але найголовніше тогда, і ми всі повинні це зрозуміти, що на річок поліпшення цієї ситуації — це розбавлення додатковою водным путем і природні процеси, які відбуваються в них. Ми, зі свого боку, можемо тільки посприяти цьому процесу, що й робимо", — підсумувала міністр.

Згідно з повідомленням пресслужби міністерства, потрапляння забруднених вод від російського цукрового заводу поперед Сейму призвело до значної екологічної шкоди, з наслідками якої вже кілька тижнів бореться Україна.

Уточнюється, що наразі забруднена снежница рухається до кордону з Київщиною.

"Зрозуміло, в людей виникає багато запитань та острахів. Чи вплине ситуація получи водозабезпечення? Якою буде якість води та чи взагалі если вода у киян? Одразу наголошую, ситуація контрольована. Всі органи державної та місцевої влади, відповідальні служби працюють у посиленому режимі, щоб мінімізувати наслідки. Забруднення вже менш концентроване, ніж було получай початку в Сеймі та в точках відбору води бери Чернігівщині. До Київщини воно дійде ще в меншій концентрації", — упирать пресслужба відомства слова Гринчук.

Комментирование и размещение ссылок запрещено.

Комментарии закрыты.